[TEMURAMAH] SIDANG AKHBAR FT ISLAND & CN BLUE @ “STAND UP M LIVE”


Apa perasaan anda jika ianya merupakan minggu pertama anda di sebuah negara yang belum pernah dikunjungi, dan perkara pertama yang anda impikan ialah melakukan persembahan di sana? Untuk K-Pop (muzik pop Korea!) kumpulan FT Island dan CNBLUE, mereka akan melaksanakan konsert pertama mereka di Amerika pada 9 Mac 2012!


FT Island terdiri daripada lima orang ahli : Choi Jong Hun, Lee Hongki, Lee Jae Jin, Song Seung Hyun, dan Choi Min Hwan. CNBLUE mempunyai empat orang ahli : Jung Yong Hwa, Lee Jong Hyun, Kang Min Hyuk dan Lee Jung Shin. Fanlala dapat bersemuka dengan mereka , dan membincangkan tentang muzik mereka, apa pandangan mereka tentang Amerika Syarikat, dan banyak lagi!

Fanlala: Adakah anda semua telah menjangkakan untuk melakukan sesuatu besar seperti ini dan mencari peminat di peringkat antarabangsa?


FT Island: Kami terkejut. Ini merupakan satu pengalaman yang menarik dimana kami  mempunyai peminat di tempat-tempat yang kami belum pernah lawati sebelum ini!


CN Blue: Kami tidak sangka sama sekali. Baru-baru ini kami mengadakan konsert di Thailand dan Taiwan kepada seramai 7,000 – 8,000 orang peminat, dan tiket semua habus dijual. Ianya sesuatu yang menakjubkan! 


Fanlala: Artis  Amerika yang mana yang anda suka, atau ingin bekerjasama? 


FTI: My Chemical Romance, Hoobastank, dan Jason Mraz


CNB: Bon Jovi, Red Hot Chili Peppers, 30 Seconds to Mars, Maroon 5. Sebenarnya terdapat lebih ramai lagi artis yang kami ingin bekerjasama, tetapi senarai itu terlalu panjang.Fanlala: Bagi CN Blue, masing-masing  mewakili perkataan B L U E. Lee Jonghyun mewakili “BURNING”, Kang Minhyuk mewakili “LOVELY”, Lee Junghin mewakili “UNTOUCHABLE”, dan Jung Yonghwa, “EMOTIONAL”. Bagaimana anda semua membuat keputusan untuk menggunakan perkataan-perkataan tersebut?

CNB: Kami memikirkan makna setiap perkataan. Ianya tidak dipilih secara rawak, dan kami hanya memilih perkataan yang sepadan dengan perwatakan kami.

Fanlala: Apakah mesej yang ingin disampaikan melalui muzik yang anda bawakan kepada peminat anda di seluruh dunia?

FTI: Kami hanya memberi tumpuan kepada emosi lagu kami. Peminat yang melalui kesusahan boleh menerima kekuatan melalui muzik kami. Kami hanya mahu orang ramai dapat mengaitkan diri mereka dengan muzik kami, dan kami sentiasa melakukan perubahan demi memenuhi keperluan peminat.

CNB: Untuk album ketiga kami, kami mahu menjadi lebih pantas, lebih yakin, dan meriah! Muziknya memang untuk didengari secara live. Kami mahu peminat kami mengambil bahagian dalam lagu-lagu  kami. Kami mahu muzik kami didengari dengan seluruh tubuh anda!

Fanlala: Apa pandangan anda mengenai Amerika Syarikat berbanding dengan negara – negara yang lain?

FTI: Kami sangat kagum dengan kebebasan dan sifat keterbukaannya terhadap semua perkara. Ia sangat luas, dan cuaca juga hebat!

CNB: Semuanya sangat besar di sini. Kami nampak kereta besar sedang menunggu kami di LAX dan kami hanya pernah melihatnya di dalam filem-filem. Kami masuk ke dalam kereta tersebut, pasang lagu, memakai cermin mata hitam dan jaket kulit, dan mula minum kopi Amerika. Kami juga suka makanan di sini, steak di sini sangat bagus, dan kami tidak sabar untuk mencuba IN-N-Out!


Kami tidak sabar untuk melihat FT Island dan CNBLUE  untuk "FT Island dan CN Blue Stand Up" konsert yang dipersembahkan oleh M Live esok! Kami akan maklumkan anda semua butiran. Dan kami juga mahu mengucapkan selamat maju jaya kepada kedua-dua kumpulan di masa hadapan-----------------------------------------------------------------------

Photo credited: CNBLUESTORM & Yonhap News 

Translated by : mamamia

Posted by :  ateen

No comments: